Möjligtvis rakare väg – men nu kom en kurva


”För vem bygger vi om vägen?” sa Tommy Lundqvist (C) en gång när han och jag som hastigast pratade om väg 77 (sträckan länsgränsen – rösa i Stockholms län). För den som bara läser Norrtelje Tidning har den frågan svävat obesvarad en tid, trots samrådsmöten med allmänheten, och behandling i både Norrtälje kommunfullmäktige, kommunstyrelse som kommunstyrelsens Arbetsutskott. Men en artikel i Uppsala Nya Tidning den 9/2 2015 besvarar faktiskt frågan.

Det är för den tunga trafiken man bygger om vägen, och för bil- och busspendlarna mellan Norrtälje och Uppsala (via Gottröra, Rimbo, Finsta). Tyvärr har man dock på vägen (ursäkta försöket till vits) åsidosatt de boende som måste lämna sina hus för att vägen ska fram, man har inte undersökt de kultur- och fornminnen som finns, man har ingen koll på rödlistade arter av växter och djur, man ser inte problemen för de friluftsanläggningar som faktiskt ligger i den nya vägens absoluta närhet.

Men man har gjort en sak bra, Man sätter den protokollanteckning som Catarina Wahlgren (V) lade på Kommunstyrelsemötet den 16/2 2015 (anteckningen finns på partiföreningens hemsida).

Tack för den liksom :/

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar