Samband klarare än barnaögon


Ibland ser man att saker har ett samband först när man tittat flera gånger, ibland ser man sambandet direkt.

I morse hade jag faktiskt svårt att inte se sambandet direkt. Jag satt som vanligt och läste en av de tidningar jag prenumererar på, och bestämmer mig för att läsa debattartikeln (den här tidningen publicerar bara en/nummer)

På något sätt känns det som om det var meningen att jag skulle läsa den just idag: Artikeln handlar nämligen om små skolors vara eller inte, och artikeln handlar om små skolor (och små butiker). Just idag, när Norrtälje kommun går till folkomröstning om de små skolornas bevarande eller ej (samt om kommunen ska utforma en landsbygds- och skärgårdsstrategi eller ej).

När jag läst artikeln och tänkt på vilken dag det är idag, så slås jag också av att en släkting till mig kör en liten buss där hen bor, samt att jag tidigare i mitt arbete träffat på en liten åkare…..Där och då var mina hjärnvindlingar i fullt arbetstempo.

Lägger man därtill en annan händelse som inträffade för en massa år sedan i mitt arbete (medverkar gör en kollega, en samling pensionärer och en liten gul bil) så intog hjärnvindlingarna överljudsfart.

Om det otroliga händer och jag får tid över, så ska jag fundera vidare på detta småskaliga nät av kommunikationer, fast just nu så måste faktiskt hjärnan sadla om, för det är jobbdags.

Tjingeling!

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s